jun 11

12 juni Verkeersochtend Kleuters

22 juni Studiedag (alle groepen vrij)

23 juni Administratiedag (groepen 1 t/m 4 vrij)

30 juni Schoolfotograaf (alleen groepsfoto’s)

VERKEERSOCHTEND KLEUTERS

Aanstaande vrijdag 12 juni staat de verkeersochtend voor kleuters gepland. Bijna alle activiteiten vinden plaats op het schoolplein en bij de Linde. Ook dit jaar zijn er hulpouders ingeschakeld naast de Verkeersouders. Het aantal hulpouders zijn er veel minder dan in andere jaren maar uiteraard wel voldoende in verband met de veiligheid van de kinderen. Zij zullen alleen buiten assisteren en alle activiteiten zullen op gepaste afstand plaatsvinden (Corona-proof). Ook zijn er activiteiten in de klas en deze worden door de leerkrachten van groep 1 en 2 begeleid en 1 verkeersouder.

DRINGENDE OPROEP:

Op dit moment zijn er nog 2 verkeersouders over van een groep van 6 personen. Dit komt omdat ouders de verkeersgroep verlaten zodra de kinderen ook de school gaan verlaten (groep 8). Voor de 2 overgebleven verkeersouders is schooljaar 2020/2021 het laatste jaar. Daarom een dringende oproep voor een aantal nieuwe verkeersouders. Deze worden dan aankomend schooljaar begeleid en op de hoogte gebracht van de werkwijze en activiteiten. Het neemt niet veel tijd in beslag, maar het is wel erg belangrijk. Denkt u bijvoorbeeld aan het jaarlijkse verkeersexamen voor groep 7 (mei) en de ANWB-streetwise of de Verkeersochtend voor Kleuters die beiden 1 keer plaatsvinden in de 2 jaar. Het is erg leuk en vooral waardevol om onze kinderen goed op weg te helpen. Zeker als ze na groep 8 gaan deelnemen aan het grote verkeer omdat ze naar de middelbare school moeten fietsen buiten ons dorp.

Wilt u zich opgeven als Verkeersouder? Of wilt u eerst nog wat meer informatie? Dan kunt u een mail sturen naar algemeen@st-carolusschool.nl

VOORTGANG ONDERWIJS

Deze week zijn we na de Pinkstervakantie weer geheel geopend. Het is fijn om alle kinderen op school terug te zien, maar na al die weken thuis onderwijs en de 50/50 klassen is het ook weer even schakelen. Onze leerlingen moeten wennen aan het feit dat ze ineens weer compleet zijn als klas. Dit zorgt voor leuke taferelen, maar ook voor af en toe een strenge blik van de leerkracht.

Daarnaast zijn we ook direct gestart met de Cito toetsen voor het einde van het schooljaar. Deze toetsen gebruiken we om te zien waar de leerlingen nu staan, zodat we dit kunnen gebruiken om ons onderwijs nog beter af te stemmen op de onderwijsbehoefte  van de leerlingen. Wanneer het rapport over een aantal weken meegaat, zullen wij u hier verder over informeren.

Afgelopen weekend heeft u mogelijk bericht ontvangen dat de groepen 3-4-5 de gymles zouden krijgen op de Bloemheuvel bij ons in de wijk. We hebben in overleg met de gymleerkracht ervoor gekozen om de Bloemheuvel niet meer als gymlocatie te gebruiken. We gaan met de groepen 3 t/m 8 toch naar V.V. ‘t Vliegdorp. Dit met de reden dat het dichterbij is en ook qua locatie meer mogelijkheden biedt. We zijn blij om te zien dat de leerlingen vol enthousiasme weer deelnemen aan deze lessen.