Nieuwsbrief
feb 20

Nieuwsbrief 19

DATA

21 feb carnaval-rapporten mee

24 feb – 28 feb voorjaarsvakantie

02 mrt school begint weer

12 mrt studiedag

27 mrt volleybaltoernooi

17 april Koningsspelen

20 mei Themadag

CARNAVAL

Aanstaande vrijdag 21 februari is het carnavalsfeest op de St Carolusschool. Het thema is “Ik hou van Holland”, dus de kinderen mogen verkleed komen in alles wat met Nederland te maken heeft. Iets met rood/wit/blauw/oranje is natuurlijk altijd goed. De afspraak is geen horror en geen wapens. 

Rond 8.45u zullen de kinderen een rondje polonaise over het plein lopen. De weersvoorspellingen zijn positief, maar bij heel erg slecht weer gaat dit uiteraard niet door. Wij vinden het leuk als u als ouder/verzorger komt kijken. Wilt u dat dan wel buiten het schoolplein doen? 

De kinderen hoeven vrijdag geen tussendoortje mee te nemen, ze krijgen limonade met iets typisch Hollands erbij. 

We hanteren deze dag de normale schooltijden. We verwachten de kinderen gewoon om 8.30 uur in de klas. Groep 1 t/m 4 is om 11.45 uur uit en groep 5 t/m 8 om 14.30 uur. En dan is het lekker genieten van de vakantie! 

VOLLEYBALTOERNOOI

Op 27 maart is er het jaarlijkse Volleybaltoernooi waarbij alle scholen uit Soesterberg tegen elkaar zullen strijden. Dit toernooi, dat gehouden wordt in de Banninghal, is voor de groepen 3 tot en met 8. De Banninghal is deze dag open vanaf 15u. De groepen 3, 4 en 5 spelen de wedstrijden tussen 15:30u en 18u. De groepen 6, 7 en 8 spelen tussen 18:30u en 21u. 

Al veel kinderen hebben zich inmiddels opgegeven maar helaas nog bijna geen ouders/verzorgers voor de begeleiding van de groepen. Begeleiding is verplicht anders kan het toernooi voor de desbetreffende groep(en) niet doorgaan. Heeft u interesse om uw kind zijn/haar groep te begeleiden? Geef u zich dan op vóór 5 maart 2020 bij de leerkracht.

KLEUTERGYM

Morgen hebben de kleutergroepen geen gymles omdat de speelzaal gebruikt wordt voor een gastles georganiseerd door het Oogfonds.

GASTLES OOGFONDS

Voor groep 8 wordt er een speciale gastles georganiseerd door het Oogfonds. 

De les gaat over ”bijziendheid’. Uit onderzoek blijkt dat ”bijziendheid” en de noodzaak voor een bril vanaf jeugdige leeftijd sterk toeneemt. Het Jeugdjournaal zou komen filmen maar heeft helaas geannuleerd. Wel komt Radio Utrecht op school.

WERKDAGEN GERT DE WIT

Interim-directeur Gert de Wit is vanaf heden aanwezig op dinsdag en donderdag. Jos Stehmann blijft dezelfde dagen aanwezig, namelijk op maandag en woensdag.

CAROLUSSCHOOL

Even ter informatie een stukje tekst uit de schoolgids over gebruik van mobiele telefoons op de Carolusschool. 

Mobiele telefoons mogen niet op het plein of in de klas gebruikt worden. Er kunnen dan ook geen foto’s of filmpjes gemaakt worden van situaties of bepaalde kinderen. We maken een uitzondering voor lessen waarin het gebruik van een mobiele telefoon juist nodig is (bijvoorbeeld “de mobiel als rekenmachine”). 

Aan het begin van de dag worden telefoons verzameld, aan het eind van de dag krijgen kinderen hun telefoon weer terug. Overlegt u even met de leerkracht als uw kind bereikbaar moet zijn per telefoon.

 

doc-footer