Nieuwsbrief
dec 19

Nieuwsbrief 12

DATA

18 dec kerstviering en kerstdiner

20 dec opruimen kerstdecoraties

23 dec begin kerstvakantie

06 jan begin school

 

KERSTVIERING & KERSTDINER 

Vanochtend was de kerstviering in de kerk. Het is altijd weer mooi om te zien hoe kinderen het fijn vinden om een rol te spelen in het kerstspel. Ook hoe spannend ze dit vinden. Ze hebben het knap gedaan, ondanks dat er wat technische mankementen waren. Ik wil het team bedanken voor hun inzet dit weer voor elkaar te krijgen. En fijn dat U in grote getalen aanwezig was. Daar zijn de kinderen blij mee. Een mooie opmaat naar uw en ons kerstfeest. 

Vanavond is het kerstdiner op school. Om 17.00 uur kunnen de gerechten in de klas worden gebracht en om 17.10 uur begint het avondprogramma voor de kinderen. 

Om 18:30 uur kunnen de kinderen van groep 1-5 opgehaald worden in de klas. De kinderen van groep 6-8 mogen zelf naar buiten lopen. 

OPRUIMEN KERSTDECORATIES

Op vrijdag 20 december worden vanaf 08.30 uur de kerstdecoraties opgeruimd. We zijn nog op zoek naar ouders die hierbij willen helpen. Des te meer hulp, des te sneller zijn we ook hiermee klaar. Wilt u even een uurtje meehelpen? Meldt u dan aan bij juf Simone (leerkracht groep 5).

TERUGBLIK

Half november kwamen Jos Stehmann en Gert de Wit op school om tijdelijk de taken van Martin Vredeveld over te nemen. Als wij reflecteren op de afgelopen weken dan kan ik u zeggen dat de St- Carolusschool gezegend is met een enthousiast team, dat ons fijn heeft welkom geheten. De school straalt een mooie rust uit waarin de kinderen en de leerkrachten goed kunnen werken. Een mooi gebouw dat netjes is onderhouden en waar het dus voor iedereen die er werkt, goed toeven is. Kortom Jos en ik hebben snel hun werkzaamheden kunnen starten. Natuurlijk komen wij op hoofdlijnen onze taken uitvoeren en doet het team alle zaken die op de werkvloer gevraagd worden (en dat doen ze meer dan goed). Heeft u een vraag of een zorg dan kunt u direct terecht bij de leerkrachten, maar mocht dat nodig zijn, schroom dan niet bij ons aan te kloppen. 

Het is goed te weten dat Jos en Gert er zijn tot eind februari 2020. Op het moment dat SKOSS een vervanger voor Martin Vredeveld heeft gevonden zal deze de taken van hen overnemen. Momenteel is de sollicitatieprocedure opgestart. Over het vervolg hiervan wordt u op de hoogte gehouden.

PRIVACY VOORKEUREN PARRO 

Helaas hebben nog niet alle ouders de privacy voorkeur aangegeven in de Parro-app. Heeft u dit nog niet gedaan, doe dit dan zo spoedig mogelijk alstublieft. Op die manier weten wij of er foto’s van uw kind(eren) gemaakt mogen worden of dat u dat juist niet wilt. U kunt dit als volgt registreren: 

– Open de app en klik het 4e icoontje vanaf linksonder aan, – Ga dan naar ‘Privacy voorkeuren’ en klik het potloodje achter de naam van uw kind aan, – Nu kunt u voor elk onderdeel JA of NEE kiezen en als laatste klikt u op OPSLAAN.

SOCO BATE VIRA TOERNOOI

Op 22 januari 2020 is er in de bibliotheek Soesterberg een Soco Bate Vira toernooi (klap-spelletje. Dit toernooi wordt georganiseerd door Idea Regio Cultuur Centrum. Meer informatie hierover leest u in de meegestuurde flyer.

GEVONDEN VOORWERPEN 

De bak met gevonden voorwerpen wordt aanstaande vrijdag weer geleegd. Bruikbare voorwerpen, die niet opgehaald zijn door de eigenaar, worden doorgegeven aan derden. Wat niet meer bruikbaar is of lijkt gaat de prullenbak in. Mocht uw kind iets kwijt zijn, kijk dan nog even voor vrijdag of het in deze bak ligt.

ALS UW KIND ZIEK IS

Ziek zijn hoort bij het leven (helaas). Voor ons is belangrijk dat bijtijds gemeld wordt als uw kind ziek is. Dat zien wij het liefst door u zelf gebeuren, niet door een zusje of broertje. Dit heeft met de verantwoordelijkheid te maken. Een broertje of zusje kan het vergeten te melden. 

Wij als school zullen als wij een kind missen naar huis bellen, om te controleren of uw kind niet ergens op straat rondzwerft. 

Mocht u twijfelen of naar school gaan wel wijs is, dan is wat ons betreft de regel dat uw kind fijn thuis blijft, goed verzorgd. Geregeld zien wij toch dat wij een kind halverwege de ochtend naar huis moeten laten gaan. Dat is voor alle partijen niet fijn. Zeker niet voor het kind. 

Dank u. 

KERSTVAKANTIE

Aanstaande vrijdag begint de kerstvakantie. De kinderen uit de groepen 1 tot en met 4 begint de vakantie om 11:45u. De kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 krijgen om 14:30u vakantie. 

Graag zien we de kinderen op maandag 6 januari 2020 gezond en wel terug op school. 

doc-footer