sep 18

02 okt begin kinderboekenweek

04 okt dans groep 1-8

INFORMATIEAVOND

Volgende week donderdag staat de informatieavond gepland. Die schrappen we dit jaar. We zien steeds minder ouders op zo’n avond, zodat we ernstig zijn gaan twijfelen aan het nut ervan. We hebben andere manieren verkend, maar zijn er nog niet uit. Volgende week donderdag gaat in ieder geval niet door. Wel krijgt u een overzicht van de leerstof in de groep van uw kind. Op woensdag 25 september is de klas open voor ouders. Tussen 8.30 uur en 9.00 uur kunt u met uw kind de klas en het gemaakt werk bekijken. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken, u kunt gewoon binnenlopen.

EXCURSIE VLIEGBASIS

De excursie naar de natuur van de vliegbasis is maandag niet doorgegaan: het slechte weer gooide roet in het eten. We wachten een nieuwe datum af. Groep 7 gaat 1 oktober dezelfde excursie doen: hopelijk is er dan beter weer. Kinderen gaan er op de fiets naar toe.

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

Volgende week maandag komt de medezeggenschapsraad in de nieuwe samenstelling bij elkaar. Suzanne Wermers en Sarah van Ettekoven zijn de ouder-leden. Judith de Kruif en Karlijn Moons zitten erin namens het team.

OUDERRAAD

De ouderraad organiseert en coördineert allerlei activiteiten in school. Er zijn nu 5 leden: Nan van de Coevering, Hermien Sprong, Belinda van der Meeren, Emma Zeijpveld, Denise Lensink, Tamar Peperzak. De ouderraad kan nog wel wat hulp gebruiken. Geïnteresseerd, of wilt u meer weten: neem dan contact op met een van de leden of Martin vredeveld. U kunt zich desgewenst aanmelden onder het kopje Hulpouders.

ALLERGIEËN, GEVOELIGHEDEN EN MEDICATIE

Wij willen graag een update van u horen wat betreft allergieën bij uw kind of bepaald medicijngebruik. We hebben wel gegevens op de aanmeldingsformulieren, maar we weten niet of die nog actueel zijn. Misschien kunt u dat per mail nog een keer doorgeven (algemeen@st-carolusschool.nl)? Als er echt ernstige problemen kunnen ontstaan bij uw kind, vragen we u bij deze of we een foto van uw kind mogen benutten. Vooral voor de overblijf ouders is het handig om een gezicht te hebben bij de naam. Dan kunnen zij sneller handelen als er iets is. Als u hiervoor toestemming geeft, vermeld u dat dan even in de parro-app naar de leerkracht van uw kind.

GYMREGELS

Meester Wesley heeft de volgend gymregels doorgestuurd. We handig ook voor ouders om te weten.

Huisregels:

• Als er iemand aan het woord is, is de rest stil (respect voor elkaar)
  • Als je iets wil zeggen, steek je je vinger op
  • Naar de wc/kleedkamer mag in principe altijd, maar ALTIJD eerst vragen/melden
  • Aftellen van 5 naar 0 betekent: opruimen, klaar zitten en bij 0 is het stil

Gymkleding:

• Sportkleding (shirtje, broekje, pakje)
  • Schoenen aanbevolen! Niet verplicht. Ik laat dit afhangen van de wensen van het kind en van de ouders. Geen schoenen is meedoen op blote voeten. Er zijn ook lessen waarbij sokken zijn toegestaan, maar dat laat ik de kinderen dan op de dag zelf weten.
  • Geen gymkleding, is meedoen op blote voeten en eigen kleding.
  • Gevonden voorwerpen worden meegenomen naar school door de leerkracht(en) van de laatste groep die op de dag gym heeft.

Haren en sieraden:

• Lang haar vast!
  • Alle sieraden af, behalve knopjes (oorbellen) en sieraden die niet af kunnen! Ik heb geen veilige (achter slot en grendel) plaatsen op de gym locaties, daarom lijkt het mij verstandig dat de kinderen de sieraden af doen en bewaren in de klas voordat ze naar de gymles gaan. Hierdoor raken ze niet kwijt en zijn ze altijd op een veilige plek. Voor de eerste en laatste groep lijkt het me verstandig dat de docent iets meeneemt om de sieraden hier in te doen en te bewaren.

Binnenkomen bij de les:

• Kinderen die al omgekleed zijn mogen van mij meteen de zaal in komen (mits de voorgaande les afgelopen is) en meteen iets actiefs gaan doen. Ik leer de kinderen alles over de veiligheid tijdens de onderdelen van de gymles, dus zij weten wat zij wel en niet mogen. Het is wel belangrijk dat het kind meteen zijn/haar energie kwijt kan, dus daarom is dit voor mij toegestaan.

Mocht het voorkomen dat kinderen één of meerdere regels meerdere keren overtreden, dan zal ik samen met de docenten naar een passende oplossing kijken. Ik vind het in ieder geval belangrijk om kinderen niet te snel te straffen door niet deel te laten nemen aan de les.

HULPOUDERS

Bij verscheidene activiteiten kan de hulp van ouders goed gebruikt worden. Op een rijtje en als voorbeeld:

0 algemene hulp bij activiteiten in de klas of school

0 versieren van de school (sint, kerst, seizoenen e.d.)

0 hoofdluiscontrole (dinsdag na een vakantie)

0 verkeersactiviteiten (examen

0 begeleiding bij een of meer sportactiviteiten (volleybal, voetbal e.d.)

0 toezicht tijdens spelen tussen de middag (overblijven)

0 deelname aan de ouderraad

0 schoolwas (schoonmaakdoekjes, droogdoeken)

0 begeleiding bij excursies

0 of iets heel anders, zoals …….………………………….

Als u aan een van deze activiteiten kunt en wilt meedoen, geef dat dan door aan de ouderraad: orcarolusschool@gmail.com Telefoonnummer en in welke klas uw kind zit is handig om te weten.

OVERBLIJVEN

Het blijft lastig om voldoende ouders te vinden voor het toezicht tijdens het overblijven tussen de middag. En er vallen ook wel eens ouders uit. Misschien zijn er ouders die niet altijd maar wel af en toe eens kunnen. Dan maken we een reserve groepje voor als iemand een keer niet kan. (algemeen@st-carolusschool.nl)

Nog even de data voor dit schooljaar zoals die nu bekend zijn:

september

12 studiedag, kinderen vrij

16 loop rond met de hond, drama, 3-4

24 loop rond met de hond, audiovisueel 3-4

30 goede doelen week (optioneel)

april

09 paasviering

10-13    goede vrijdag en 2e paasdag

15-17 cito eindtoets

21 de klas van ‘45, beeldend, 7-8

24 juffendag, sportdag, koningsdagspelen

27 meivakantie (t.m. 5 mei!)

06 school begint weer (woensdag!)

12 lepeltje lepeltje, dans, 3-4

14 de klas van ‘45, dans, 7-8