Nieuwsbrief
jul 10

Nieuwsbrief 40

DATA

08-11 juli spreekavonden

09 jul musical groep 8

12 juli beleef de soesterduinen – 8,

    groep 1-7 “fietst ze uit” 

15-17 juli kamp groep 8

17 juli eindlunch

19 juli ‘s middags vrij, begin vakantie

02 sep school begint weerFORMATIE

Anders dan de hoopvoller berichten van vorige week:  we zijn er nog niet. Er was een zeer geschikte kandidaat, maar die bleef treuzelen met een brief. Bleek dat die al in twee andere procedures ook mee deed. Er zijn mensen die solliciteren “omdat het moet”.  Bijvoorbeeld mensen uit Erp, of Hoofddorp. of mensen die al bijna met pensioen zijn. Wrang: er zijn nu meer dan 3000 vacatures in het basisonderwijs, 1400 daarvan zullen niet worden ingevuld. De Inspectie stelde begin van dit jaar al laconiek vast: “Het leraren tekort heeft nu ook de Carolusschool bereikt.” 

Deze week hebben we nog een gesprek met iemand. Mogelijk leidt dat tot iets. En anders zullen we moeten gaan kijken naar bijvoorbeeld uitzendbureaus. Daar is het bestuur helemaal niet blij mee, want dat kost vreselijk veel geld. Dus als u iemand in de kennissenkring kent die…..

Vrolijk word je er niet van, bezorgd wel. Volgende week meer. 

MR-LEDEN

We hebben twee ouders gevonden die de medezeggenschapsraad willen komen versterken. Suzan Wermers en Sarah van Ettekoven nemen de plaats in van Petra de Wal en Kirsty Brink.

KINDEROPVANG – RECTIFICATIE

Vorige week meldden we over de problemen bij de kinderopvang. Dat moeten we nuanceren. Bink heeft kinderopvang voor kinderen tot 4 jaar (de peuterspeelzalen) en voor kinderen die al op de basisschool zitten (naschoolse opvang in Vliegdorp of in het gebouw van De Startbaan). De peuterspeelzalen zitten vol. Daarover is overleg met de gemeente en wordt gezocht naar nieuwe locaties. Ouders met jonge kinderen die in Soesterberg komen wonen, herkennen die problematiek. De naschoolse opvang heeft wel ruimte, daar speelt het probleem dus niet. 

GEVONDEN VOORWERPEN

Nog weer een herinnering: volgende week gaan de gevonden voorwerpen naar de kledingbak. Bent u iets kwijt: u hebt nog een week! Tip: zet de naam van uw kind in kleding of tas, dan kunnen we die makkelijker terugbezorgen.

EINDLUNCH

Volgende week woensdag is de eindlunch. Hebt u al ingetekend? In de nieuwsbrief van volgende week zullen we alle tijden en “regels” nog even herhalen.

doc-footer