Nieuwsbrief
jul 03

Nieuwsbrief 39

DATA

08-11 juli spreekavonden

09 jul musical groep 8

15-17 jul i kamp groep 8

19 jul ‘s middags vrij, begin vakantie

02 sep school begint weer

CITO ENTREETOETS

Deze week is de cito-entreetoets binnengekomen. De entreetoets geeft een beeld van de kennis die de kinderen tot nu toe hebben opgedaan als voorbereiding op groep 8 en het voortgezet onderwijs. De Carolusschool haalt een score van 130,8, landelijk is die 121,1. Cito passt een correctie toe, waarbij allerlei leerlingkenmerken worden meegenomen. Dan zitten we op 128,3 tegen 121,7 landelijk: wat leerstof betreft zitten we op dit moment dus heel goed. “Op dit moment”, want het is natuurlijk een momentopname die voor alleen dit moment iets zegt en dan alleen nog voor de leerstof. Het zegt nog niets over dingen als doorzettingsvermogen, of interesse. U kunt daaruit niet opmaken wat het advies voor het voortgezet onderwijs zal zijn, dat zou echt te voorbarig zijn. De uitslag op de entreetoets is dus geen schooladvies. Medio november wordt daar pas voor het eerst over gesproken in groep 8.

PERSONEEL

Er zijn gesprekken met kandidaten voor de vacatures. We hebben goede hoop dat we er uit gaan komen, maar zeker weten doe je dat pas als de handtekening bij het kruisje staat. 

Het wordt ons er niet makkelijk opgemaakt. Dorien Arling heeft een baan aangeboden gekregen en vertrekt aan het eind van dit schooljaar naar De Driesprong in Soest. Het zat nog niet in de planning, maar het “kwam op haar pad”. Dat betekent dat we voor volgend schooljaar ook nog op zoek moeten gaan naar een leerkracht voor groep 1-2, fulltime. 

Karin Rijksen komt volgend jaar naast Daphne Heps werken in groep 3.

KINDEROPVANG

De nieuwbouw in Soesterberg zorgt voor veel problemen voor ouders met kinderen. Als zij hier komen wonen, is er geen kinderopvang beschikbaar. We worden regelmatig door ouders gevraagd of wij iets weten, maar verder dan Bink komen wij ook niet. Zijn er ouders die tips hebben, of oplossingen?

EINDEJAARS PICKNICK     

Voor alle kinderen uit de groepen 1-7 is er dit jaar wederom een eindejaarspicknick! De picknick zal zijn op: woensdag 17 juli van 10.45-11.45/12.15. De organisatie is in handen van de ouderraad. 

Met zijn allen vieren we dan het einde van het schooljaar en alvast het begin van de vakantie.  U bent van harte uitgenodigd om mee te picknicken! Sinds de start in 2016 is de picknick vanwege het succes een traditie aan het worden! Gezamenlijkheid en gezelligheid staan voorop. Naast de kinderen en de juffen bent u van harte uitgenodigd om mee te lunchen. Jongere broertjes en zusjes mogen ook meekomen. Het is de bedoeling om op het schoolplein samen te zijn. Bij slecht weer kan er voor gekozen worden om de picknick niet door te laten gaan (het bericht hierover zal tijdig verstuurd worden). 

Zo’n picknick lukt vooral goed met wat hulp. Wie wat wil meebrengen kan zich opgeven via de intekenlijsten. Deze hangen vanaf maandag 8 juli bij de ingang van het lokaal van uw kind. Let er bij het vermelden van de hoeveelheid die u gaat maken ook op dat er ouders of jongere kinderen mee kunnen eten. Verder zijn we op zoek naar picknickkleden en wat zomerse parasols. En ouders die aan het eind even willen meehelpen met opruimen. 

Er hangt ook een lijst waarop u kunt aangeven of u bij de picknick aanwezig bent. Vanaf 10.30 kunt u uw spullen afgeven op school. Komt dat niet uit, wilt u dit dan even met een van ons afstemmen?

Bij de picknick eten we ‘uit het vuistje’. Denk hierbij dus aan hapjes die zich hier goed voor lenen, zoals: (fruit)spiesjes, minicupcakes, komkommer en snoeptomaatjes, worstenbroodjes, minikrentenbollen, stukjes wraps, sandwiches, opgerolde pannenkoekstukjes. De voorkeur gaat uit naar lunchgerechtjes, dus liever geen taart, snoep of chips. En denk ook aan iets te drinken!

We hebben zin in een gezellige bijeenkomst en hopen op uw hulp en komst!                                               

Vragen?:  ouderraadcarolusschool@gmail.com

Namens de ouderraad graag tot ziens op woensdag 17 juli!                            

LENTEMARKT

De eindopbrengst van de lentemarkt is bekend. Inclusief de opbrengst van de lege flessen en na aftrek van enkele kosten is er €892,- binnengekomen. Van dat bedrag hadden we niet kunnen dromen. Hartelijk dank daarvoor. En ook dank aan alle ouders die meegewerkt hebben om er een mooie markt van te maken. 

SPREEKAVOND RAPPORTEN

Morgen (woensdag) hangen de intekenlijsten voor de spreekavond over de rapporten in de hal. De bedoeling was om dit via de app te doen: dat blijkt nog niet zo handig te werken als was verwacht. De spreekavond kan ook een spreekmiddag zijn. Kijkt u even op de lijst wat voor u handig is. Op dinsdag is er ook de eindmusical van groep 8. Daarom moet u op dinsdag aan de zijkant de school binnenkomen. De hoofdingang is dan dicht voor spreekavond-ouders. 

LAATSTE DAGEN IN GROEP 8

Volgende week dinsdag 9 juli is het musical-time voor groep 8. ‘s Ochtends zal er gezongen en gedanst worden voor de groepen 1 t/m 3, ‘s middags treden zij op voor de groepen 4 t/m 8 en ‘s avonds de eindshow voor familie. 

Op woensdag 10/7 ruimen zij samen met Juf Ariane de rommel op en/of bezoeken de kinderen die in Amersfoort naar school gaan de introductiedag. Het zware werk / de afbouw van decor en podium zullen we professioneel uitbesteden. De animo onder ouders voor dit type klussen helaas gering, de klus te zwaar voor onze juffen. Dank aan wie er wel waren bij de opbouw.

Donderdag 11/7 en vrijdag 12/7 zijn nog gewone schooldagen. Op 11/7 zullen de kids proefjes doen die zijn tijdens het thuiswerken hebben voorbereid. Op vrijdag 12/7 is er ‘s ochtends nog een excursie naar de Soesterduinen, ‘s middags een high-tea (de kids mogen wat lekkers mee nemen) en fietsen ze er rustig uit.   

Van maandag 15 t/m woensdag 17 juli gaat groep 8 als afsluiting op kamp, op de fiets naar Driebergen. Een lekker actief programma én tijd om samen te chillen. Daarna vakantie en op naar het voortgezet onderwijs!

DATA VOOR HET SCHOOLJAAR 2019-2020

Voorzover we nu weten zijn dit de bijzondere data voor het komende schooljaar. Houdt u de nieuwsbrieven 9ook van volgedn jaar) steeds in de gaten. Als er data veranderen staat het daar in onder het het kopje “data”.

september

02 school begint

09 e.v. startgesprekken groep 6-7-8

26 informatieavond (voorbehoud)

oktober

02 begin kinderboekenweek

15 eureka, drama, 5-6

16 e.v. oudergesprekken groep 1-5

21-22 herfstvakantie

28 studiedag, kinderen vrij

november

05 storyscope, mediakunst, 7-8

11 mediawijsheid groep 7-8

18 e.v. zorggesprekken, school nodigt uit

28 studiedag, kinderen vrij

december

05 sinterklaas

18 kerstviering en kerstdiner

23 begin kerstvakantie

januari

06 school begint weer

februari

05 hoor mijn plekje, muziek 1-2

06 toetsadministratiedag, groep 1-4 vrij

17 e.v. rapportgesprekken

21 carnaval

rapport mee

24 voorjaarsvakantie

maart

02 school begint weer

12 studiedag, kinderen vrij

16 loop rond met de hond, drama, 3-4

24 loop rond met de hond, audiovisueel 3-4

30 goede doelen week (optioneel)

april

09 paasviering

10-13    goede vrijdag en 2e paasdag

15-17 cito eindtoets

21 de klas van ‘45, beeldend, 7-8

24 juffendag, sportdag, koningsdagspelen

27 meivakantie (t.m. 5 mei!)

mei

06 school begint weer (woensdag!)

12 lepeltje lepeltje, dans, 3-4

14 de klas van ‘45, dans, 7-8

18 sporen in het land, cultureel erfgoed, 5-6

21-22 hemelvaart

juni

01-05  junivakantie

22 studiedag, kinderen vrij

23 toetsadministratiedag, groep 1-4 vrij

juli

06 e.v. oudergesprekken

08-10 schoolkamp groep 8 (voorbehoud)

15 eindlunch, musical groep 8

19 rapport mee, ’s middags vrij,

zomervakantie begint

aug

31 school begint weer

GEVONDEN VOORWERPEN

Over twee weken legen we de bak met gevonden voorwerpen. Mist u iets? De bak staat bij de kopieermachines in de hal. 

OUDERS?

Voor de MR heeft zich een aantal ouders aangemeld. dat gaat wel goed komen.  Voor het toezicht tussen de middag nog niet: daar hebben we echt nog wel mensen nodig. Interesse: neem contact op met Martin Vredeveld.

doc-footer