jun 05

02 sep school begint weer

VERVOLG VAN HET ONGEVAL

“Beste ouders,

Mijn naam is Joke van Leijenhorst. Ik ben de oma van Sophie en Isabel de Klerk. Vorige week paste ik een paar dagen op mijn kleinkinderen omdat hun papa en mama naar New York waren. Woensdag was ik samen met Sophie op de Lentemarkt, Isabel had een feestje. Toen we samen naar huis wilden lopen ben ik voor de school gestruikeld over een losliggende stoeptegel. Ik kwam ongelukkig op mijn gezicht terecht en het zag er allemaal vervelend uit. Een van de ouders heeft 112 en ik ben uitvoerig onderzocht in de ambulance. Na overleg is besloten dat ik met de ambulance  naar huis gebracht kon worden, waar ik het even rustig aan moest doen. Vandaag, is mijn gezicht nog groen/blauw, maar ik heb gelukkig geen pijn meer.

Ik wil graag alle ouders die mij hebben geholpen en Sophie hebben getroost, heel erg bedanken.

Speciaal ook de moeder die Sophie een cadeautje gaf, wat zij bij de loterij had gewonnen, erg lief.

Nadat we thuis gebracht waren, mocht Sophie als troost nog een rondje met de ambulance, wat een feestje was.

Hartelijke groet, Joke van Leijenhorst. “

NIEUW GEZICHT OP SCHOOL

Sinds vandaag is Desiree Geskus bij ons op school. Zij gaat als onderwijsassistent aan de slag. Tot de zomervakantie werkt zij in groep 1-2 op dinsdag en donderdag. We zijn nog druk bezig met de indeling voor na de zomervakantie.

TOETS ADMINISTRATIE OP 20 JUNI

We zijn nu druk met de halfjaarlijkse cito toetsen. De resultaten daarvan bespreken we met u op de spreekavond in juli. Alle toetsen moeten in het administratiesysteem worden ingevoerd. Dat is een tijdrovende klus, die we op 20 juni uitvoeren. De kinderen uit groep 1-4 zijn die dag vrij: zij hebben namelijk wat meer uren op het rooster staan dan verplicht. De leerkrachten wisselen elkaar af, zodat ieder een halve dag tijd heeft om gegevens in te voeren en analyses te maken.

TECHNISCHE VADER OF MOEDER GEZOCHT

Een van de microfoons van de geluidsinstallatie werkt niet meer. Geen idee of dat aan ons ligt, of aan de microfoon. Is er een technische vader of moeder die daar eens naar zou kunnen kijken? We hebben alles nodig voor de eindmusical van groep 8.  Bent u technisch handig, neem dan even contact op met Martin Vredeveld

HULP GEZOCHT

Voor nu en na de zomervakantie zoeken we ouders die op school kunnen meehelpen. De hoofdluisouders kunnen versterking gebruiken. Na iedere vakantie worden kinderen onderzocht. Dat is in een uurtje gedaan, mits er voldoende ouders zijn. En het is maar vijf of zes keer per jaar. Dat valt mee, dus misschien zijn er wel ouders die hieraan mee willen werken?

Ook voor het overblijven tussen de middag zoeken we ouders die op het plein toezicht willen houden. Dat is op maandag, dinsdag en donderdag anderhalf uur en op vrijdag een uur.  U hoeft niet op alle dagen beschikbaar te zijn, we maken een rooster. Voor deze activiteiten is een vrijwilligersvergoeding beschikbaar.

Als u mee wilt werken, geef dat even door aan Martin Vredeveld.

BETALING SCHOOLREISJE EN SCHOOLKAMP

De meeste ouders hebben keurig op tijd betaald voor het schoolreisje, de ouderbijdrage en het schoolkamp (groep 8). Hartelijk dank daarvoor. Meer dan 20 ouders hebben nog steeds niet betaald. Er zijn al verscheidene herinneringen verstuurd. We gaan deze ouders binnenkort maar bellen. Heel vervelend, want dat kost ons erg veel tijd. Als u niet wilt betalen, of kunt betalen: bespreek dat dan met ons. Vaak kunnen we een oplossing vinden. Maar simpelweg niets laten horen en niet reageren is ronduit onbeleefd. Gelukkig zijn de meeste ouders niet zo, waarvoor onze dank.

LEESPROBLEMEN?

Er schijnt een gerucht rond te gaan dat er “veel leesproblemen” op de Carolusschool zijn en dat daardoor veel kinderen blijven zitten. We hebben geen idee waar dat gerucht vandaan komt, maar we weten wel zeker dat het niet waar is. Natuurlijk zijn er kinderen waarbij het lezen niet op gang lijkt te komen, kinderen die daarvoor gewoon meer tijd nodig hebben. En vooral in de onderbouw zijn er kinderen bij wie de ontwikkeling iets anders of wat langzamer verloopt dan misschien in sommige boekjes staat. En soms geeft een jaartje langer in een klas zo’n kind dan wat meer body. maar dat is het dan ook.  We verschillen hierin niet van andere scholen. Mocht u mensen die gerucht horen verspreiden, verwijs ze dan naar ons.