mei 29

10 juni 2e pinksterdag

20 juni groep 1-4 vrij

SCHOOLREIS

Met prima weer en in een prachtige omgeving hebben we gisteren een mooi schoolreisje gehad. Alle ouders (en dat waren er nogal wat!) hartelijk dank voor het toezicht en de organisatie. Het Openlucht Museum ligt in een bosrijke omgeving: daar zijn ook teken. Controleert u uw kind ook even?

Volgend jaar hebben we een activiteit op school en het jaar daarop gaan we vermoedelijk weer met bussen ergens heen. Dat gaan we dan wel wat anders organiseren: het vertrek en de aankomst verdienden geen schoonheidsprijs, stelden we na afloop vast. Er waren wel afspraken gemaakt met de reisorganisatie, maar de chauffeurs kenden die niet. Er bleek nog een vierde bus onderweg (file) terwijl wij ons af vroegen hoe al die kinderen in drie bussen zouden passen. En de smalle straten rond de school bleken niet echt geschikt voor de grote bussen. Volgende keer in ieder geval een andere op- en uitstapplek en een andere manier van er naar toe lopen.

Het blijkt dat een aantal ouders (nog steeds) niet betaald heeft. Heel vervelend: het vraagt veel werk van Wendy Luja om dat allemaal te achterhalen. Binnenkort komt er een nieuwe factuur naar deze ouders. Als u niet kunt betalen, laat het dan even weten aan Martin Vredeveld. Misschien kunnen we daarvoor iets regelen.

LENTEMARKT

Morgen is de lentemarkt. Er is droog weer besteld, dus zoals het er nu naar uitziet speelt het zich allemaal buiten af. Om 0900 uur beginnen ouders al met de organisatie en opbouw. De markt zelf begint om 11.15 uur voor de kinderen uit groep 1-4 en om 11.45 uur voor de kinderen uit groep 5-8.  Er is van alles te doen en te koop, onder andere gebakken door de kinderen van groep 7 en 8. (Contant klein geld is daarvoor wel handig). Er is ook een loterij, daarvoor kunnen op de markt lootjes gekocht worden. De trekking is tussen 11.45 uur en 12.00 uur.

De kinderen uit de onderbouw worden door hun ouders in de klas opgehaald. Als zij naar huis gaan, dan moeten zij zich bij de juf afmelden! Dan weten we wie er naar huis is en met wie. Kinderen uit groep 1-4 die niet uit de klas worden opgehaald, blijven in de klas. Het is niet de bedoeling dat zij alleen over het plein gaan zwerven. Om 11.45 uur moeten zij dan ook uit de klas worden opgehaald door ouders.

De opbrengst van de lentemarkt is bedoeld als bijdrage voor de schoolshirts die we hebben aangeschaft. En we hopen natuurlijk op een grote opkomst.

GEEN GYM VOOR GROEP 4 EN 7

In verband met het schoolreisje en de lentemarkt morgen (woensdag) hebben groep 4 en 7 morgen geen gym. De kinderen beginnen morgen dus gewoon op school! Aanstaande maandag heeft groep vier een vervolg op “Wie woont waar” – ook dan is er geen gym voor groep 4. Zij beginnen ook dan op school.

TIJDELIJK GEEN WATER

Op maandag 3 juni is er tussen 1400 en 1600 geen water op school. Vitens komt in de tijd een nieuwe watermeter plaatsen.

NIEUWE MEDEWERKERS

Voor volgend schooljaar zijn we op zoek naar nieuwe medewerkers. We krijgen inmiddels al wat reacties binnen op de vacatures. Maar we herhalen graag de oproep uit een van de vorige nieuwsbrieven. Hebt u in de familie onderwijsmensen die op zoek zijn naar een andere baan? Meldt het ons. Wie weet komt er een match.

T-SHIRTS TERUG

De t-shirts die de kinderen gebruikt hebben bij de avondvierdaagse en de schoolreis, mogen ongewassen op school worden ingeleverd. Ze worden dan allemaal op dezelfde manier gewassen (dan krimpen en verkleuren ze ook op dezelfde manier).