Nieuwsbrief
mei 07

Nieuwsbrief 31

DATA

10 mei fietscontrole groep 7

13 mei juffendag groep 3

15 mei sportdag groep 1-7

16 mei sportdag groep 8

17 mei verkeersexamen groep 7

19 mei 1e communie

27 mei schoolreis

30/31 mei hemelvaart

SPORTDAG

Volgende week woensdag is de sportdag voor de groepen 1-7. De sportdag wordt gehouden op het terrein van AV Pijnenburg, Wieksloterweg O.Z. 10 (035 6010434). De kinderen moeten om 9.00 uur aanwezig zijn, de sportdag zelf begint om 9.15 uur. De kinderen uit groep 1-2 kunnen worden opgehaald om 11.45 uur, de andere kinderen om 12.15 uur.

De morgen staat in het teken van atletiek of spelletjes die daarmee te maken hebben. In groepjes werken de kinderen de onderdelen af. Elk onderdeel duurt ongeveer 25 minuten. Het is handig als de kinderen sportkleding aan hebben. Na afloop ontvangen de kinderen een diploma. We zoeken vier ouders die de resultaten op de diploma’s willen schrijven – meldt u zich even via de mail: algemeen@st-caroluschool.nl

Sommige kinderen hebben medicijnen tegen bijvoorbeeld hooikoorts: misschien handig om die ‘s morgens vast in te nemen?

Op donderdag 16 mei is de sportdag voor groep 8. Zij nemen het -in een soort competitie- op tegen andere groepen 8 uit Soest/Soesterberg. Deze sportdag begint om 09.00 uur en duurt tot 15.15 uur. Groep 8 gaat op de fiets naar Soest.

Als het slecht weer is gaat de dag niet door. Dat beslissen we pas ‘s morgens vroeg, dus houdt uw mail even in de gaten. De kinderen komen dan gewoon naar school.

VAN AFVAL NAAR GRONDSTOF

VanG is de organisatie die zich hard maakt voor het gescheiden ophalen van vuilnis. ZIj hebben ons geholpen met de nieuwe vuilnisbakken. Vandaag heeft VanG  in een aantal groepen verteld over hun werk en het belang ervan. Dat was allemaal wat vertraagd, maar uiteindelijk is het er toch van gekomen. Gezien de tijd is niet iedere groep aan de beurt geweest. Groep 6 heeft een hele morgen met het thema gewerkt, andere groepen 20 minuten.

SCHOOLREIS

Op 27 mei gaan de kinderen op schoolreis naar het Openlucht Museum. We vertrekken van school om 8.45 uur. Om 16.00 uur vertrekken we vanuit Arnhem. Rekening houdend met het verkeer kunnen we dan rond 17.00 uur weer op school terug zijn.

Misschien kunt u even nagaan of u al betaald hebt voor dit schoolreisje! Of voor het schoolkamp van groep 8?

NIEUWE PENNEN

De kinderen uit groep 3 krijgen dit jaar geen vulpen meer. We hebben een andere pen, die wel inkt nodig heeft maar een kunststof punt heeft. Als het goed is lekt deze pen minder, en schrijft beter. Ook de andere groepen gaan met deze pen schrijven. De eerste pen krijgen de kinderen van school. Als een pen kapot gaat (door opzet) moeten ouders voor de nieuwe pen betalen.

JUFFENDAG GROEP 3

Aanstaande maandag heeft groep 3 een juffendag. De kinderen gaan wel naar de gymles, ‘s middags kunt u hen daar weer ophalen.

FIETSCONTROLE

Aanstaande vrijdag worden de fietsen gecontroleerd van de kinderen uit groep 7. Zij moeten volgende week het praktische verkeersexamen doen: hun fiets moet dan wel in orde zijn. Alle kinderen uit groep 7 komen vrijdag dus op de fiets. Ouders van de verkeerscommissie doen de controle.

SCHADE AAN FIETSEN

Alle fietsen worden in het fietsenhok gezet. Daar proberen we wel wat toezicht op te houden, maar dat lukt niet altijd. De fietsen moeten netjes worden neergezet. Het lukt niet altijd om schade aan fietsen te voorkomen. Met opzet fietsen vernielen hoort natuurlijk niet: meldt het ons even als u denkt dat dit gebeurt. De school is niet aansprakelijk voor schade aan fietsen.

KLEUTERKERK

Op zondag 12 mei is er om 12:00 uur kleuterkerk in de St. Caroluskerk. We hebben het Paasfeest gevierd, de overwinning van Jezus op de dood. Maar wat gebeurde er na Zijn verrijzenis?

Plak een (pas)foto van jezelf op een ijslolly stokje en neem die mee. Dan maken wij een tafel met Jezus en kunnen we allemaal met Hem aan tafel schuiven! Want daarover gaat het bijbelverhaal zondag. Ook mag je voor de collectemand koekjes of snoepjes meenemen voor bij de limonade na afloop. Voor de ouders staan dan koffie en thee klaar.

NB: Voor gezinnen goed te weten: tijdens eucharistievieringen in Soesterberg is er kinderwoorddienst.

AVOND VIERDAAGSE

De avondvierdaagse begint op dinsdag 21 mei. Kinderen vanaf groep 4 kunnen hieraan meedoen. Het aanmeldingsformulier en de belangrijkste informatie staat in een aparte bijlage bij deze nieuwsbrief.  Het aanmeldingsformulier voor deelname en begeleiding moet aanstaande vrijdag 10 mei  ingeleverd zijn bij de leerkracht. Dat is wat kort dag: de meivakantie viel wat lastig dit jaar. Meer informatie volgt nog. De coördinatie van de avondvierdaagse voor de Carolusschool is in handen van Hermien Sprong en Jessica Lakerveld.

LENTEMARKT

Zoals jullie al hebben gemerkt, zamelen we al enige tijd lege flessen in voor onze nieuwe schoolshirts. Er is ruim €187,50- opgehaald. Op woensdag 29 mei organiseren we een “Lente Markt” tussen 11.15 en 12.15 uur. Op deze dag willen we nog meer geld gaan inzamelen voor onze schoolshirts. We gaan allemaal leuke dingen doen met en voor de kinderen. In sommige klassen zullen op een eerder tijdstip leuke dingen worden gemaakt door de kinderen die tijdens de Lente Markt verkocht kunnen worden. Op de dag zelf kunnen cakejes worden versierd. De kinderen kunnen zich laten schminken en hun nagels lakken. En nog veel meer leuke dingen. U als ouder/verzorger bent ook van harte welkom.

Er is ook een loterij, na de meivakantie kunt hiervoor al lootjes kopen. U hoort nog waar en hoe. De lootjes kosten €0,50 cent en er zijn hele mooie prijzen te winnen. We hopen dat iedereen net zo enthousiast is als wij en dat we met z’n allen deze dag een leuk bedrag kunnen ophalen.

Oproep!

Wij zoeken nog ouders die ons op deze dag een handje willen helpen ( hier komen tzt intekenlijsten voor). Heeft u zelf nog leuke ideeën dan zijn ze welkom. Ook zoeken we nog leuke prijzen voor onze loterij. Dus werkt u ergens waar ze leuke dingen willen sponsoren, dan is dat van harte welkom.

U mag contact opnemen met Tamara Brink( 06-18668233, ook voor de lootjes!) of Raquel Rooze (0681559366). We hopen jullie allemaal te zien op woensdag 29 mei!!

Zonnige lente groetjes van het OR team.

SPORT EN FUN

Annelie Besuijen (buurtsportcoach namens de gemeente Soest en Bink) heeft een flyer gemaakt over de sportactiviteit die zij gaat beginnen. Sport en fun gebeurt na schooltijd. Kinderen uit groep 1-4 doen meteen na schooltijd mee, kinderen uit groep 5-8 vanaf 16.15 uur. Alles gebeurt op het plein van de Carolusschool. Aanmelden kan alleen per e-mail! Het mail adres staat in de bijgevoegd flyer. Graag aanmelden voor woensdag 15 mei!

doc-footer