apr 17

07 mei inloopspreekuur logopedie

07 mei controle hoofdluis

LENTEMARKT

Zoals jullie al hebben gemerkt, zamelen we al enige tijd lege flessen in voor onze nieuwe schoolshirts.  Deze hebben we inmiddels in gebruik, waar we heel blij mee zijn. Maar deze shirts kosten een hoop geld. We zijn al goed op weg met de lege flessen-actie, maar we gaan nog meer doen.

Wat gaan we doen? Woensdag 29 mei organiseren we een “Lente Markt” tussen 11.15 en 12.15 uur. Op deze dag willen we nog meer geld gaan inzamelen voor onze schoolshirts. We gaan allemaal leuke dingen doen met en voor de kinderen. In sommige klassen zullen op een eerder tijdstip leuke dingen worden gemaakt door de kinderen die tijdens de Lente Markt verkocht kunnen worden. Op de dag zelf kunnen cakejes worden versierd. De kinderen kunnen zich laten schminken en hun nagels lakken. En nog veel meer leuke dingen. U als ouder/verzorger bent ook van harte welkom.

Er is ook een loterij, na de meivakantie kunt hiervoor al lootjes kopen. U hoort nog waar en hoe. De lootjes kosten €0,50 cent en er zijn hele mooie prijzen te winnen. We hopen dat iedereen net zo enthousiast is als wij en dat we met z’n allen deze dag een leuk bedrag kunnen ophalen.

Oproep!

Wij zoeken nog ouders die ons op deze dag een handje willen helpen ( hier komen tzt intekenlijsten voor). Heeft u zelf nog leuke ideeën dan zijn ze welkom. Ook zoeken we nog leuke prijzen voor onze loterij. Dus werkt u ergens waar ze leuke dingen willen sponsoren, dan is dat van harte welkom.

U mag contact opnemen met Tamara Brink( 0618668233) of Raquel Rooze (0681559366). We hopen jullie allemaal te zien op woensdag 29 mei!!

Zonnige lente groetjes van het OR team.

PASEN

Donderdagmiddag is de paasviering in de Caroluskerk naast de school. Het begint om 13.30 uur; u kunt er bij zijn. Kinderen gaan het eerst de kerk in, ouders het laatst. En: mobieltjes uit en geen foto’s.

Het duurt ongeveer een halfuur, maar heel nauwkeurig is dat van te voren niet te zeggen. Na afloop gaan de kinderen terug naar school.

Vrijdag is de eerste vakantiedag, de kinderen hebben die dag dus geen school. Op maandag 6 mei beginnen we weer.

DODENHERDENKING

Op 4 mei zijn kinderen van de Carolusschool aanwezig bij de dodenherdenking. Namens de kinderen uit Soesterberg leggen zij dit jaar de bloemen. Dit gebruik rouleert onder de scholen: volgend jaar is een van de andere scholen weer aan de beurt.

HULPOUDERS GEZOCHT

We zoeken nog naar enkele ouders die kunnen helpen bij het overblijven tussen de middag. Op maandag, dinsdag en donderdag is het anderhalf uur, op vrijdag een uur. U kunt ook voor een of meer dagen kiezen: alle hulp is welkom.

AVOND VIERDAAGSE 22-25 MEI

Voor de avondvierdaagse hebben zich nu twee ouders aangemeld. Misschien is er nog een derde? Dat maakt het allemaal net iets gemakkelijker. Interesse? Neem contact op met Martin Vredeveld.

Na de meivakantie zijn de inschrijfformulieren klaar. Er is dan niet heel veel tijd om ze in te vullen en mee terug te geven naar school: op 16 mei moeten de aanmeldingen binnen zijn bij de organisatie van de avondvierdaagse. (De meivakantie valt een beetje onhandig, wat dat betreft). Houd u de formulieren in de gaten, te laat is te laat.

JUF ANJA AFWEZIG

Op maandag 6 en dinsdag 7 mei is Anja Smorenburg afwezig. Op beide dagen wordt zij vervangen door Ilona Verhoeven. Lisanne van Rooijen is dan in groep Eend.

VERKEERSEXAMEN

Alle kinderen uit groep 7 hebben het theoretische verkeerseaxamen gedaan. Allemaal zijn ze geslaagd. Vrijdag 17 mei is het praktische verkeersexamen. De kinderen fietsen dan een route door Soesterberg, onderweg worden ze beoordeeld op hun verkeersgedrag. Het examen wordt voor alle groep 7 kinderen in Soesterberg afgenomen. Coördinatie ervan ligt dit jaar bij de Carolusschool.

CITO-TOETS

De kinderen uit groep 8 zijn vanmorgen begonnen aan de cito-toets. De inspectie gebruikt de uitslag van de toets om (mede) de kwaliteit van de school te bepalen. Ook bij het schooladvies speelt de toets een rol: als de uitslag ‘hoger” is dan wij destijds vermoedden, dan zou het advies kunnen worden bijgesteld. Dit advies is al in januari met ouders besproken.

GEVONDEN VOORWERPEN

Donderdag gaan de gevonden voorwerpen naar de kledingcontainer. MIst u iets? De bak staat bij de kopieermachines. (Tip: schrijf de naam van uw kind in de gymschoenen of gymtas, dan kunnen we de spullen teruggeven.)