mrt 27

18 apr Paasviering

19 apr-3 mei meivakantie

PANNENKOEKENDAG

Je kon het niet missen afgelopen vrijdag: pannenkoekendag. Ouders en stapels pannenkoeken walmden de school binnen. Kinderen hebben gegeten zoals u dat thuis niet vaak zult meemaken. Een leuk initiatief en een leuke dag. Dank aan alle pannenkoekenbakkers en -baksters.

SCHOOLFOTOGRAAF

Aanstaande donderdag komt de schoolfotograaf. We maken op school een roostertje wanneer bepaalde groepen aan de beurt zijn. Ruim 10 ouders hebben zich aangemeld om ook een broertje of zusje op de foto te krijgen. Voor die ouders is er tijd vanaf 13.30 uur. We hopen dat dan alle andere foto’s zijn afgewerkt. Vanaf 13.30 uur gaat het op volgorde van binnenkomst. Dus het kan zijn dat u even moet wachten.

PAASVIERING

Op vrijdag 18 april houden we een paasviering in de Caroluskerk naast de school. Anders dan voorgaande jaren is de viering ‘s middags. Door allerlei omstandigheden is het dit jaar lastig om ‘s morgens de viering te houden. In de vOlgende nieuwsbrief meer hierover.

KINDEREN AANMELDEN

Er worden veel kinderen aangemeld op de Carolus, onder meer doordat er veel woningen worden opgeleverd. We moeten steeds bezien hoeveel ruimte er nog is. In sommige groepen is al een wachtlijst ontstaan. De regel is dat broertjes en zusjes van kinderen die al op school zijn, voorrang hebben. maar dan moeten we die kinderen wel kennen. Hebt u nog kinderen thuis die straks ook naar de Carolusschool gaan, meldt u die dan even aan. Anders wordt het moeilijk om met hen rekening te houden.

SCHOOLAPP

Afgelopen weken hebben wij u al geïnformeerd over de nieuwe communicatiemiddel, de Parro app. Al veel ouders hebben de uitnodiging geaccepteerd. Nog niet gedaan? Meld u aan!

Via deze app komen vanaf nu de uitnodigingen voor bijvoorbeeld de oudergesprekken. Maar ook als de groep een uitje heeft en rij-ouders nodig heeft. Zo hoeft er niet meer gemaild te worden en is het voor iedereen overzichtelijk hoeveel ouders er nog nodig zijn.

Via deze weg kunnen wij u ook een inkijkje geven als er met een bepaald thema gewerkt wordt. Bij de kleutergroepen zal dat iets meer gebeuren dan de groepen 3 t/m 8. Wij moeten er zelf ook nog mee leren werken en ontdekken wat er allemaal kan met deze app. Van belang: uw kind ziek melden gaat gewoon nog via de telefoon en dat blijft zo. We vinden het prettig om ook even te weten wat er aan de hand is. En dat gaat nu eenmaal makkelijker als je elkaar even spreekt..

Als ouder heb je het recht om aan te geven of je kind op de foto mag of niet en waar die foto’s geplaatst mogen worden. Zo kun je in Parro bijvoorbeeld aangeven dat foto’s van jouw kind niet op Facebook sociale media mogen staan, maar wel via Parro gedeeld mogen worden. Hoe je dit doet? Ga naar het vierde tabblad ‘Instellingen‘. Tik op Profiel en scroll naar het kopje ‘Mijn kinderen‘. Geef per kind aan wat de voorkeuren zijn, via de stipjes achter het kind.’ De instellingen worden dan meteen opgeslagen in ons systeem. U kunt uw instellingen altijd wijzigen.

JUFFENDAG GROEP 4 EN 1-2

Groep 4 houdt op dinsdag 16 april een juffendag: een gezellige dag ter vervanging van allerlei afzonderlijke verjaardagen. De groepen 1-2 houden deze dag op 17 april.  Over de verdere invulling hoort u nog.

SCHOOLVOLLEYBALTOERNOOI

Vrijdag hebben de volleybalteams van onze klassen de strijd aangebonden met die van de Postiljon en de Startbaan. De Banninghal zat, zoals altijd, tjokvol mensen. Naast de spelers en speelsters was de zaal gevuld met begeleiders, ouders en overige familie en vrienden. Er was weer een mooie mix van jongens en meisjes die nooit, zelden of juist regelmatig volleyballen. Door iedereen werd fanatiek gespeeld. Of er nou gewonnen werd of verloren, de middag en avond in de Banninghal was heel gezellig.Het vermelden waard, is de prestatie van de volleyballers uit groep 8 die als eerste zijn geëindigd. Proficiat! Maar aan alle deelnemende jongens en meisjes een groot compliment voor hun inzet en de goede sfeer.

Volgend jaar weer!

Manuel Gijsberts

PALMPASENSTOKKEN KNUTSELEN VOOR DE GEZINSVIERING

Op zondag 14 april, Palmzondag, is er om 11:00 uur een gezinsviering in de St. Caroluskerk. Palmzondag is het begin van de Goede week waarin we stilstaan bij het lijden van Jezus. Tegelijk wordt er op Palmzondag vooruit gekeken naar Pasen, Jezus’ overwinning op de dood.

En op Goede Vrijdag 12 april van 14:00 – 16:00 uur mogen kinderen Palmpasenstokken knutselen in het parochiehuis, het gebouw links van de Caroluskerk, waar je vanaf het schoolplein op uitkijkt. Wil je wel, maar kun je dan niet, dan is er op zaterdag 13 april om 14:00 uur dezelfde gelegenheid, maar dan in het parochiehuis de Sleutel in Soest, Steenhoffstraat 41.

De palmpaasstokken en de attributen die erbij horen, verwijzen naar de lijdensweg van Jezus en die staan tegelijk symbool voor Zijn verrijzenis (opstanding).Voor en tijdens het knutselen zullen we hier meer over gaan ontdekken. Jouw palmpasenstok neem je dan op Palmzondag mee naar de kerk en deze mag je dan na de gezinsviering als cadeau geven aan een ouder iemand. Maar ook zonder palmpasenstok ben je natuurlijk welkom in de gezinsviering.