Nieuwsbrief

nov 13

Nieuwsbrief 11

DATA

19 nov school versieren

19 nov   “zorg”-gesprekken (school nodigt uit)

22-27 nov voorlopige adviesgesprek groep 8

27 nov inloopspreekuur logopedie

05 dec sinterklaas

19 dec kerstviering

24 dec – 4 jan kerstvakantie

PERSONEEL

Inmiddels is alles rond. Per 1 januari komt Petra de Waard op donderdag en vrijdag in groep 8 werken. Ariane den Ouden gaat dan vier dagen per week werken. Vanaf januari wordt zij (weer) adjunct directeur en werkt in die functie 1 dag per week – vandaar dat Petra de Waard twee dagen werkt.

Tineke van Berkel werkt op 29 november voor het laatst in groep 6. Vanaf 30 november werkt Tonneke Wessels full time in groep 6.

De re-integratie van Manon-Yvette Beemer duurt langer dan gedacht. Tot de kerstvakantie werkt Ilona in groep Kikker op de woensdag. We zoeken naar een oplossing voor (een deel van) haar IB-taken.

Annalies Mollet is er morgen (woensdag) weer.

KANJERTRAINING

Nog even een reminder voor de informatieavond over de Kanjertraining. Donderdagavond beginnen we om 19.30 uur in de hal van de Carolusschool. Als u wilt komen, meldt u dan even aan per e-mail: dan weten we op hoeveel mensen we ongeveer kunnen rekenen.

In de Kanjertraining leren we kinderen hoe te reageren op andere kinderen, inzien hoe je eigen gedrag effect heeft op anderen en hoe anderen daar weer op reageren. Hoe krijg je vertrouwen in elkaar, en respect? Dat gebeurt niet alleen op school, maar ook thuis. In de Kanjertraining gaat het ook om de woorden die je kunt gebruiken om gedrag te benoemen. Vanag groep 1 leren we kinderen die taal. En het helpt als u thuis die taal ook kent. Daarover gaat het donderdagavond.

SINTERKLAAS(JOURNAAL)

In school volgen de kinderen in de onderbouw de het Sinterklaasjournaal. Als u meekijkt, weet u ook een beetje waar we in de klas met de kinderen over praten.

De kinderen uit groep 5 en hoger maken voor elkaar en surprise en een gedichtje. In de volgende nieuwsbrief hoort u daar meer over.

(Zie ook het bericht van de ouderraad.)

GROEP 3 EN 4

De kinderen uit groep 3 en 4 zijn ondertussen al gewend en weten de weg in de school. Zij kunnen nu (na de herfstvakantie) zelf naar binnen. Wilt u daarom vanaf nu buiten afscheid nemen, de kinderen vinden de weg wel. Hiermee willen we ook de drukte in de gang bij groep 3 en 4 voorkomen. Als u iets te melden hebt aan de leerkracht, kunt u natuurlijk wel binnenkomen.

PARKEREN

Parkeren voor en bij de school is vaak lastig. Vooral bij regenachtig weer is het erg druk. Bij een gele lijn mag niet gestopt worden en al helemaal niet geparkeerd. Maar dat gebeurt wel en leidt tot onoverzichtelijke situaties. Daarom controleren de gemeente en de politie. Soms staan ze er een tijd niet, en dan ineens weer wel. Parkeert u fout, dan riskeert u een boete.

BERICHT VAN DE OUDERRAAD

Iedereen zit inmiddels al weer in het gewone schoolritme en ook de Ouderraad heeft haar eerste twee vergaderingen weer gehad.

Eind vorig schooljaar hebben er 3 leden afscheid genomen maar wij prijzen ons gelukkig met een nieuwe voorzitter (Nan) en penningmeester (Belinda) en or-lid Wendy.

We hebben de eerst komende festiviteiten verdeeld onder de leden en zo kunnen de eerste voorbereidingen voor het Sinterklaasfeest en de Kerst met de leraren gepland worden.

Ook hebben we kritisch gekeken naar de begroting en proberen zo goed mogelijk de (te) ontvangen ouderbijdrage in te zetten. Ook zijn we druk met plannen om de financiën voor de aanschaf van nieuwe schoolshirts rond te krijgen, daarover binnenkort meer…tip: bewaar je statiegeldflessen vast :-).

Ook al hebben we nu een mooie groep OR-leden, we kunnen altijd wel wat helpende handjes gebruiken, we kunnen en willen het niet alleen!

Wij zoeken de komende periode hulp bij de volgende festiviteiten:

-maandag 19 november,14.30 School versieren in Sintsfeer

-woensdag 5 december 12.30 uur, Sintversiering verwijderen en opruimen

-vrijdag 7 december in de ochtend, school versieren in kerstsfeer

-vrijdag 21 december in de ochtend, kerstversiering verwijderen en opruimen

Vind je het leuk om te helpen bij (het voorbereiden van) verschillende festiviteiten op school, met een gezellige groep ouders? Stuur dan een mailtje naar ouderraadcarolusschool@gmail.com of naar Martin Vredeveld, of spreek één van ons aan op het schoolplein. Je kunt altijd een vergadering bijwonen om te zien of het iets voor je is. Wil je niet bij vergaderingen aanwezig zijn, maar wil je wel helpen met hand-en-spandiensten, geef dat dan ook door, dan appen we als we hulp nodig hebben!

Met vriendelijke groet,

Nan van de Coevering (Renske, groep Kikker) – voorzitter

Belinda van der Meeren (Ruben, groep 5) – penningmeester, tevens lid van de verkeersgroep

Laura Kuijpers – de Bruin (Esmée gr. 7) – secretaris

Tamara Brink (Kyan gr. 4 en Vajèn gr. Haas)

Emma Zeijpveld (Tom gr. 5 en Eva gr. 2 Kikker)

Denise Lensink (Chris gr. 6, Bram en Joost  groep 2 Kikker)

Raquel Rooze (Luna gr. 4)

Wendy Luja (Raúl groep 5 en Nadia groep 3) tevens lid van de verkeersgroep.

OUDE FIETS

We zijn op zoek naar een damesfiets. Soms moeten we even naar de Banninghal, een boodschap doen, of iets regelen. We willen niet alles met de auto doen en een fiets is dan soms handig. Bent u van plan uw fiets weg te doen, wij kunnen hem wel gebruiken.

SCHOOLWAS

In school ligt wekelijks wat vuile was. Zijn er ouders die willen helpen de spullen weer schoon te krijgen? Meld u zich dan even aan per mail. Vele handen maken licht werk. We maken een lijstje met namen en data waarop u dan aan de beurt bent. Dank alvast.

BINK SYLVESTER SCHOLIERENCROSS

Op maandag 31 december 2018 is de Bink Sylvester Scholierencross. Tijdens deze hardloopwedstrijd loop je in een team met je klasgenoten tegen teams van andere scholen en strijd je om de titel: de snelste school van Soest en omstreken! Wie weet wordt dat wel de St. Carolusschool… De cross is 1200 meter lang en wordt gehouden in de Lange Duinen in Soest. Een team bestaat uit 4 tot 7 leerlingen, jongens en/of meisjes.

Er zijn drie categorieën:

– groep 3/4 (starttijd 10.50 uur)

– groep 5/6 (starttijd 11.00 uur)

– groep 7/8 (starttijd 11.10 uur)

Na afloop krijg je wat te eten en drinken, een leuke herinnering en worden de prijzen uitgereikt. Ook maken we voor de start van de wedstrijd een teamfoto. Deelname is geheel gratis! Zie ook: www.sylvestercross.nl/scholierencross.

Voor groep 8 zijn we nog opzoek naar een contactpersoon die de aanmelding van de leerlingen wil doorgeven en die wil helpen bij het vervoer naar de scholierencross. Je kunt je opgeven bij Manuel: 06-28113517 of manuel@blindrunner.nl

doc-footer