Onze School

St. Carolusschool Soesterberg

De St. Carolusschool is een katholieke basisschool met ongeveer 225 leerlingen. De school is gehuisvest in een vrij nieuw gebouw en is volop in ontwikkeling. We funderen ons onderwijs op vier pijlers: kennis, samenleven, genieten en duurzaamheid. Hoge resultaten, begrip voor elkaar, mooie dingen gezien, gehoord en beleefd hebben, en rekening houden met jezelf en wie er na jou komt zijn de kernopbrengsten die we nastreven. Het doel is kinderen voor te bereiden op het deelnemen aan een democratische beschaving.

De 4 pijlers van onze school

Op school leggen we de basis voor hoe kinderen later als volwassene zullen handelen. We gaan er van uit dat zij moeten leren leven in een democratische beschaving. Katholieke (christelijke) waarden en normen zijn daarin morele ankers. Wij ontwikkelen onze school op vier pijlers. Daarmee zijn we begonnen in 2015. Het zal nog enkele jaren vergen voor we klaar zijn. De pijlers zijn:

Kennis

We willen dat kinderen veel leren. Dat is de taak van een basisschool. Door veel te leren, veel te weten en veel te kunnen, zijn kinderen later in staat hun rol als volwassene te nemen. We werken daarom met moderne methodes.

Methodes

Eigenwijs (muziek)

Drama online

Samen

Kinderen moeten leren samen te leven. Dat hoort bij een democratische samenleving. We gaan op zoek naar werkvormen waarin zij dit kunnen oefenen, bijvoorbeeld coöperatief leren. Samenleven kun je als je ook begrip hebt van verschillen in opvatting en manieren van leven. Daarvoor gebruiken we bijvoorbeeld de lessen in aardrijkskunde en geschiedenis.

Cultuur

Kinderen mogen ook ervaren dat er veel moois in de wereld is. We brengen ze in aanraking met verschillende kunstvormen. Bijvoorbeeld doordat we veel reproducties in school ophangen. We geven lessen in drama, muziek, tekenen en handvaardigheid. We doen dat in alle groepen tegelijk op een vast moment in de week.

Duurzaam

Kinderen moeten ook weten dat spullen kunnen opraken. Daarom leren we hen zorgvuldig om te gaan met materialen en alles ook goed op te ruimen zodat anderen er mee verder kunnen. Duurzaam betekent ook goed omgaan met jezelf. En dat geldt ook voor onszelf als leerkracht.

Groep 1-4
maandag, dinsdag donderdag 8.30-14.30
woensdag en vrijdag 8.30-11.45
Groep 5-8
maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag: 8.30-14.30
woensdag 8.30-12.30

Vakanties

Herfstvakantie 16 oktober – 20 oktober
Kerstvakantie 25 december – 5 januari
Voorjaarsvakantie 26 februari – 2 maart
Paasweekend 30 maart – 2 april
Meivakantie 27 april(!) – 11 mei
Pinksteren 21 mei
Zomervakantie 16 juli – 24 augustus

Bestuur

De St. Carolusschool maakt deel uit van de Stichting Katholiek Onderwijs Soest/Soesterberg. SKOSS verzorgt onderwijs voor ongeveer 1400 leerlingen en houdt 6 scholen in stand. Behalve de St. Carolusschool zijn dat De Ludgerusschool, de Driesprong (Dalton), de Montessorischool Soest, De Wegwijzer en De Achtbaan. De St. Carolusschool staat in Soesterberg, de andere in Soest. Directeur/bestuurder is Ger Rolsma.

SKOSS is bereikbaar via 035 6211530, of per e-mail: secretariaat@skoss.nl

Leerlingzorg

Meer informatie over passend onderwijs, speciaal voor uw kind

Jaarrooster

Een overzicht van belangrijke data 2016/2017

Heeft u een vraag of opmerking? Laat het ons weten!