feb 19

28 mrt volleybaltoernooi

05 apr Wagner, gr 7-8

BIJNA DE BESTE

In de Soester Courant is een RTL-lijstje gepubliceerd van de resultaten van scholen. In Soest zijn we bijna de beste: met een 8,2 staat de Carolusschool op de 2e plaats. Wat je ook van dit soort lijstjes  vindt: als ze er zijn kun je maar beter bovenaan staan. En dat is ons gelukt. We hebben onszelf maar een keertje verrast met taart. Niettemin: bloemen, felicitaties en andere gelukwensen zijn van harte welkom….

STAKING OP 15 MAART

Vrijwel alle medewerkers gaan op 15 maart staken. De betekent dat de school dicht zit, tenzij uit de onderhandelingen een mooi resultaat rolt. Als de school dicht is, moet u voor uw kind elders opvang regelen. Vanuit SKOSS is er contact geweest met kinderopvang Zippies: zij kunnen (tegen betaling) uw kind opvangen op 15 maart. Maakt u wel tijdig een afspraak met ze.

NA DE VOORJAARSVAKANTIE

Vanaf 4 maart werkt Ariane den Ouden de hele week in groep 8. Zij is dan tijdelijk geen adjunct directeur. Dit duurt tot de meivakantie. Dorien Arling gaat na de voorjaarsvakantie weer terug naar groep 3. Daphne Hesp werkt vanaf dat moment weer drie dagen in groep 3.

WETHOUDER KUNDIC LEEST VOOR

Op woensdag 20 februari leest de wethouder van Cultuur (mevrouw Kundic) voor in groep 8. Alle kinderen uit die groep krijgen na afloop het boek “Kruistocht in spijkerbroek” van Thea Beckman. Dat is een landelijke actie, de wethouder heeft de Carolusschool uitgekozen om voor te lezen.

CYNTHIA POST ZIEK

Cynthia Post heeft zich ziek gemeld. De komende tijd zal zij niet werken in groep 5. We zoeken naar een oplossing.

CARNAVAL

Het thema voor dit jaar is:  Kanjers. Iedereen mag op eigen wijze als KANJER komen.
Dat betekent dat kids zich prachtig mogen verkleden naar  eigen keuze/stijl (maar geen horror en wapens). Wie het niet leuk vindt om zich te verkleden, kom in het wit met een beetje rood, zwart of geel (de kleuren van de kanjertraining). We beginnen om 08.30 uur in de klas: elkaar bewonderen en een modeshow lopen. Groep 8 haalt dan de andere groepen op. Dan gaat het in polonaise over het plein (rond 8.45 uur). Aansluitend wordt in de speelhal Prins Carnaval welkom geheten en krijgt hij de sleutel van de school. Vervolgens zijn er in  de klas activiteiten en wordt het feest afgesloten met de klassenliedjes en het zingen van het Kanjerlied. We gaan die dag op de gewone tijden uit: 11.45 uur voor groep 1-4, en 14.30 uur voor de andere groepen.

HOOFDLUISCONTROLE

Op dinsdag na een vakantie is altijd hoofdluiscontrole. Dat is dus 5 maart. Wilt u die dag uw kinderen geen vlechten of gel in het haar doen? Heeft uw kind hoofdluis (wat nauwelijks voorkomt), dan bellen we u meteen. Als we neten vermoeden, mailen we even.

GEVONDEN VOORWERPEN

U hebt nog twee dagen om in de bak met gevonden voorwerpen te kijken. Daarna gaat alles naar de kledingcontainer.

SCHOOLVOLLEYBALTOERNOOI

Het School Volleybal Toernooi komt er weer aan en zal plaatsvinden op 22 maart 2019.

Groep 3-5: inloop 15:30 uur, start 16:00 uur, einde 18:00 uur.

Groep 6-8: inloop 18:30 uur, start 19:00 uur, einde: 21:00 uur

Voor alle groepen zal er ook weer een training gegeven worden. De groepen 3 en 4 krijgen 2 keer een training, de groepen 5 t/m 8 krijgen 1 keer een training. De training wordt gegeven op maandag 4 maart en nog een keer voor groep 3-4 op maandag 11 maart.

LOGOPEDIE

Op dinsdag na de voorjaarsvakantie is er weer het inloopspreekuur logopedie. Hebt u vragen over de taal- of spraakontwikkeling van uw kind: u kunt er vrijblijvend even binnenlopen. Liesbeth Keupers is de vinden bij groep Haas vanaf 8.20 uur tot 8.45 uur.