jan 23

18 feb Oudergesprekken

22 feb Carnaval, thema: Kanjer

RESERVE KLEUTERKLEDING

Het gebeurt regelmatig dat kleuters een ‘ongelukje’ hebben of b.v. een beker drinken over zich heen krijgen. Het zou daarom fijn zijn als elke kleuter reservekleding in zijn of haar tas heeft. Ook zouden we graag wat reservekleding op school hebben en dan met name meisjesonderbroekjes, sokken en joggingbroeken. We merken helaas ook dat we niet altijd alle kleding weer terugkrijgen…

We kunnen daardoor ook de bodem van onze kledingbakken weer zien.

PETRA DE WAARD NIET MEER OP SCHOOL

Petra de Waard heeft haar werk in groep 8 gestopt. Ze heeft per direct ontslag genomen. ZIj had veel last van de reacties van sommige kinderen. Daarover is al uitgebreid gesproken met de klas, ouders en (desbetreffende) leerlingen. Er is een nieuwe vacature uitgezet.

Dit heeft wel consequenties voor de school. Ariane den Ouden zou na de kerstvakantie haar adjunct taken oppakken. Ook zou zij een dag korter gaan werken (die vijfde dag werkte ze, omdat er toen geen vervangende leerkracht was – we wisten dat dit tijdelijk zou moeten zijn.) We moeten bezien hoe dit verder gaat.

Door prive omstandigheden is Ariane den Ouden deze week niet op school (muv woensdagmorgen). Vervangers zijn er niet: een groep 8 “ligt” nu eenmaal niet makkelijk bij vervangers.  Andere leerkrachten hebben zich hiervoor aangeboden. Dorien Arling en Daphne Hesp regelen deze week. Volgende week is Ariane er weer. We hebben intern wat scenario’s klaarliggen, daarover moeten we nog met haar overleggen – daar is nog geen gelegenheid voor geweest. Die scenario’s kennen overigens wel een einddatum: tot de voorjaarsvakantie.

BRUIKBAAR MATERIAAL

Vanmorgen kregen we van een ouder een grote mand vol papier. Dat bleek ergens van over. Keurig gesorteerd en voor ons prima te gebruiken. Dus dank daarvoor. En komt iets tegen waarvan u denkt: “iets voor de school?” Neem dan even contact op.

HET PLOT, FILMEN IN MUSEUM OUD SOEST

Groep 8 gaat op dinsdag 5 februari een film maken in Museum Oud-Soest. De kinderen gaan daar met auto’s heen. We zijn bijna rond: nog twee auto’s nodig. Wilt u rijden? Geef dat dan even door aan  a.den.ouden@st-carolusschool.nl

TOETSADMINISTRATIE

Op 7 februari zijn de kinderen uit groep 1,2,3 en 4 vrij. Het aantal uren op het lesrooster biedt die mogelijkheid. Die dag benutten we om de administratie van de cito toetsen af te handelen. In de ochtend werken de leerkrachten van de onderbouw in een van de bovenbouw groepen. De leerkrachten van de bovenbouw werken hun administratie af. ‘s Middags is het de beurt voor de onderbouw leerkrachten zelf om hun administratie uit te voeren.

VOORLEESDAGEN

Met uitzondering van groep 8 hangen bij alle groepen lijsten voor de voorleesdagen. Wilt u aan een groep voorlezen, schrijf uw naam (en tijd) dan op de lijst. Donderdagmiddag “opent” Bea Jongerius de voorleesdagen.