jan 09

07 feb groep 1-4 vrij

18-21 feb spreekavond

KERST

Alle ouders die hebben meegewerkt aan de kerstviering: hartelijk dank. We waren aangenaam verrast door de grote opkomst van ouders in de kerk. Het kerstdiner ‘s avond verliep goed en de ober-vaders hebben hun werk goed gedaan! Leuk om eens zoveel vaders in de school bezig te zien.

De school heeft de kerstvakantie goed doorstaan. Er was geen vandalisme en er lagen nauwelijks vuurwerkresten op het plein. Dat is wel eens anders geweest. Het kan dus ook goed gaan.

HOOFDLUISCONTROLE

De hoofdluiscontrole is vanmorgen niet doorgegaan. Door omstandigheden waren er te weinig ouders beschikbaar. Het gaat nu komende donderdag gebeuren. Die dag daarom geen gel of staarten in het haar.

De groep die controleert kan wel wat uitbreiding gebruiken. Wilt u meehelpen, meldt u dan even aan bij Martin Vredeveld. We controleren na elke vakantie, zo’n vijf of zes keer per jaar.

VIJF DECEMBER CADEAUS

Sinterklaas heeft wat cadeaus achtergelaten. Hij had wat ruimer ingekocht voor “je-weet-maar-nooit”.

Wilt u er iets van overnemen, neem dan contact op met school.

NIEUWE LEERLINGEN

Er komen regelmatig nieuwe aanmeldingen binnen, voor een deel ook uit de nieuwe wijken. De regel is dat broertjes en zusjes van kinderen die al op school zitten, voorrang hebben. maar dat moeten we dan wel weten. Hebt u kinderen thuis die u graag wilt aanmelden op de Carolus, wacht daar dan niet te lang mee. Het gaat hard met de aanmeldingen.

GROEP 1-4 VRIJ OP 7 FEBRUARI

De vrije dag voor groep 1-4 op 7 februari gaat door. De kinderen uit groep 1,2,3 en 4 zijn die dag vrij. We gebruiken die dag om de administratie van de cito-toetsen uit te werken. De leerkrachten uit de onderbouw nemen een deel van de dag de bovenbouwgroepen over, zodat alle mensen de tijd hebben om de toetsresultaten te verwerken.

PETRA DE WAARD IN GROEP 8

Aanstaande donderdag is de eerste werkdag van juf Petra in groep 8. Ariane den Ouden is op die dag ambulant en heeft dan taken als adjunct directeur. Op vrijdag werkt juf Ariane niet.

SCHOLIERENCROSS

Op oudejaarsdag hebben we met 18 leerlingen deelgenomen aan de Bink Scholierencross. We liepen op een parcours van 1200 meter door het bos en door het mulle duinzand van de Lange duinen in Soest. Het was die ochtend droog en niet koud, ideaal crossweer. Vele honderden toeschouwers stonden langs de route om de lopers van al die verschillende scholen aan te moedigen.

Met onze rode Carolusshirtjes was de school (en Soesterberg) goed vertegenwoordigd.

De scholierencross bestaat uit drie wedstrijden van de combinatiegroepen 3/4, dan 5/6 en tenslotte groep 7/8. Als ouders willen, mogen ze ook meelopen. Bij iedere groep liepen er “Carolusouders” mee. Andere ouders moedigden aan met de warme kleren in de hand voor na de finish. En natuurlijk zijn er prachtige actiefoto’s gemaakt.

Vanuit een propvol startvak klinkt het startschot en brengt de route de lopers over een lang stuk duin, door een bocht over een pad door het bos en weer terug naar het duinzand. Daar loop je via een paar bochten over een bult en dan op het laatste stuk recht op de finish af.

Na de finish krijgen de deelnemers een rugzakje met drinken, eten en een mooi bekertje als prijs.

Al onze lopers en loopsters hebben genoten van de wedstrijd en bovendien keihard hun best gedaan om zo snel mogelijk over de finishlijn te komen. Dat laatste ging onverwacht zo goed, dat we thuis bij de oliebollen pas ontdekten dat de St. Carolusschool officieel in de prijzen was gevallen.

De groep atleten van groep 5 / 6 is derde geworden van de provincie Utrecht:

Sil, Floris, Tom, Thies en Ruben hebben enorm hard gelopen en sleepten daarmee een beker in de wacht. Jongens, een dikke proficiat. De beker komt de andere prijzen gezelschap houden in de vitrine in de hal.

Alle jongens en meisjes hebben het allerbeste uit zichzelf naar boven gehaald en een fantastische prestatie geleverd, waarvoor een even dikke proficiat.

Het was super gezellig!!

Nog minder dan 12 maanden en dan mogen we weer . . . de scholierencross 2019.

Manuel Gijsbers