dec 19

21 jan het plot, groep 8

23 jan museumbus, groep 8

KERSTVIERING

Morgen is de kerstviering. De kinderen komen ‘s morgens eerst op school en houden hun jas aan. We lopen dan samen naar de kerk, waar om 0900 uur de dienst begint. De kinderen gaan eerst naar binnen. Ouders mogen bij de viering zijn: voor hen zijn de achterste banken beschikbaar (u zit dus niet bij uw kind!). Komt u vooral op tijd, het is heel storend als we al begonnen zijn en er nog mensen binnenkomen. Dus misschien iets voor 09.00 uur al aanwezig zijn? In de kerk mogen geen foto’s of filmpjes gemaakt worden en het is prettig als u uw telefoon uitzet.

‘s Avonds is het kerstdiner. Om 17.00 uur kunnen de gerechten naar binnen worden gebracht. We hebben voldoende vaders bereid gevonden om te “oberen”. Kinderen komen ook om 17.00 uur naar de klas. Om 18.45 uur is de viering afgelopen. De kinderen uit groep 1-4 (!)  worden in de klas opgehaald. De andere kinderen komen via de voordeur naar buiten. Wilt u met hen goede afspraken maken over het naar huis gaan?

Alle ouders die hebben meegeholpen om de school in kerstsfeer te brengen: hartelijk dank. En dat geldt natuurlijk ook voor alle ouders die hebben meegewerkt aan het kerstdiner.

ARIANE DEN OUDEN ADJUNCT DIRECTEUR

Na de kerstvakantie krijgt groep 8 een andere leerkracht. Petra de Waard werkt dan op donderdag en vrijdag in groep 8. Ariane den Ouden wordt vanaf dat moment (weer) adjunct directeur. In de regel zal zij die taak op donderdag uitvoeren, en af en toe op vrijdag.  ZIj gaat ook minder werken, zoals destijds al was afgesproken. Vanaf januari werkt zij vier dagen per week op de Carolusschool.

GEVONDEN VOORWERPEN

Vrijdag gaan alle gevonden voorwerpen naar de kledingcontainer. Mist u iets, dan is het nu de laatste kans om nog even te zoeken naar handschoenen, sjaals e.d.

KERSTVAKANTIE

Vrijdag begint de kerstvakantie. Die dag hebben we de  gewone schooltijden. We beginnen weer op maandag 7 januari, om 8.30 uur.

HOOFDLUISCONTROLE

Dinsdag 8 januari is er de gebruikelijke hoofdluiscontrole. Wilt u die dag uw kind geen vlechten op gel in doen? Als we echt luizen vinden, bellen we u even. Anders sturen we even een mail. Veel kammen is de beste manier om neten op te sporen en te verwijderen.

SPREEKUUR LOGOPEDIE

Liesbeth Keupers houdt op dinsdag 8 januari weer haar inloopspreekuur logopedie. Als u vermoedt dat uw kind misschien een taal- of spraakstoornis heeft. misschien achterloopt met de taalontwikkeling, kunt u dat met haar bespreken.

KLEUTERKERK

Op zondag 6 januari is er om 12 uur kleuterkerk in de St. Caroluskerk. Uit een ver en vreemd land zijn drie wijzen gekomen om opzoek te gaan naar een pasgeboren koning. Hè een koning die net is geboren?? Ze vinden Hem in een koninklijk paleis vol rijkdom. Of niet?? Wat komen die wijzen precies doen? Gezellig op kraambezoek?? Ze nemen mooie cadeaus mee, maar ook wel hele bijzondere. Wat is hier aan de hand?

Na afloop is er in het parochiezaaltje limonade en lekkers en voor de familie staan ook koffie en thee klaar.

Namens alle medewerkers wensen wij u heel fijne feestdagen en een mooi begin van 2019.