dec 05

21 jan het plot, groep 8

23 jan museumbus, groep 8

APP GEDRAG

Afgelopen week was er veel gedoe over een app-groep die in groep 8 was aangemaakt. Er gingen vervelende teksten en kwetsende afbeeldingen over en weer. Daar is in de groep en met de ouders van de desbetreffende leerlingen uitgebreid over gesproken. Kinderen hebben zelf vaak niet door hoe kwetsend teksten en afbeeldingen kunnen zijn. Daarom is het goed dat u er thuis over praat met. Of af en toe zelf ook even controleren wat er door uw kind allemaal gezegd en geschreven wordt op de smartphone. Gebruik van social media door kinderen is vooral ook een zaak voor ouders.

SINTERKLAAS

Morgen ontvangen we sinterklaas op school. Om half negen komen de kinderen eerst in de klas. Ze houden hun jas aan. Daarna gaan ze met de juf naar buiten om de Sint op te wachten. De ontvangst buiten is kort, de Sint gaat naar binnen en de kinderen gaan naar hun klas. In groep 1-4 komt de Sint ook in de klas. In de andere klassen misschien, dat hangt van de tijd af.

De meeste cadeautjes van de hulp sinterklazen zijn vanmiddag al gebracht. Er is veel werk aan besteed, en het ziet er feestelijk uit.

KERSTVIERING

Nu Sinterklaas en zijn Pieten al weer bijna onderweg zijn naar Spanje, gaan wij ons op school voorbereiden op Kerstmis. Het thema is dit jaar “Licht in de donkere nacht”. Natuurlijk gaan wij ook dit jaar Kerstmis op een sfeervolle wijze met de kinderen vieren!

Woensdag 19 december: kerstviering

Dit jaar zullen we met de kinderen de kerk bezoeken voor een viering. Het thema is ”Licht in de donkere nacht”. In de voorafgaande weken hebben wij stilgestaan bij dit thema aan de hand van de adventskrans en de bijbehorende verhalen. In de kerk vertellen wij op geheel eigen wijze het traditionele kerstverhaal.

De kerk-viering is voor ouders, kinderen en de leerkrachten. De kinderen krijgen als eerste een plaatsje in de kerk, daarna kunt u aansluiten op de banken achter de kinderen. Wilt u de mobiele telefoon dan even uitzetten? Filmen of foto’s maken tijdens de viering is wegens de wet op privacy niet toegestaan. De kerk-viering start om 09.00 uur in de Carolus Borromeüskerk naast de school.

Woensdag 19 december: kerstdiner

Dit jaar willen wij op woensdag 19 december samen met de kinderen genieten van een kerstdiner in de vorm van een lopend buffet. Een aantal vaders assisteert als ober in de klas. We zoeken nog 2 vaders voor groep Eend en 1 vader voor groep 3. De rest van de klassen is ruim voorzien van obers. U kunt zich aanmelden via algemeen@st-carolusschool.nl

Het is de bedoeling dat de kinderen in hun eigen klas een dinerbuffet gaan samenstellen. Daar vragen wij uw hulp bij. Er wordt in iedere groep geïnventariseerd wie er welk gerecht thuis zou willen maken.

Hierbij een aantal suggesties voor gerechten, die u met uw kind samen zou kunnen maken:

stukjes pizza pannenkoeken fruitspiesjes komkommer

gehaktballetjes kippenpootjes worstenbroodjes satéstokjes

Als u zelf een ander lekker idee heeft, mag dat natuurlijk ook. De school verzorgt drinken.

Bij de klas van uw kind hangt een intekenlijst waarop u kunt aangeven welk gerecht u met uw kind gaat maken en voor hoeveel personen. Wij vragen u uiterlijk maandag 17 december deze lijst in te vullen.

Houdt u rekening met de hoeveelheid. Onze ervaring is dat veel ouders een bijdrage willen leveren en dat er soms wel heel veel te eten is. Als u iets voor ongeveer 10 kinderen maakt, is dat voldoende; dus niet iets voor de hele klas.  Het hoeft ook niet heel ingewikkeld te zijn.

Op woensdag 19 december kunnen vanaf 17.00 uur tot 17.10 uur de gerechten (met opscheplepels en eventueel rechaud) naar binnen worden gebracht. Het kerstfeest begint om 17.10 uur in de klassen.

Schalen, pannen e.d. gaan na de maaltijd ongewassen mee naar huis. Denkt u er aan om schalen, deksels en bestek eveneens te voorzien van naam.

We hopen dat iedereen er feestelijk uit ziet tijdens deze avond.

Het eten dat overblijft wordt weer meegegeven naar huis. Vroeger ging dat naar de dak- en thuislozen opvang, maar voedsel- en warenautoriteit vindt dat niet goed.

Deze avondactiviteit is om 18.45 uur afgelopen. De kinderen uit groep 1-3 worden in de klas opgehaald. U kunt via de zijingang bij de kleuters naar binnen en via de hoofdingang weer naar buiten. De kinderen uit de andere klassen komen zelf naar buiten

Vrijdag 21 december

De kerstvakantie start voor de groepen 1 t/m 4 om 11.45 uur en voor de groepen 5 t/m 8 om 14.30 uur.

HOOFDLUIS

Nog maar even een herinnering. Hoofdluis is een terugkerend en hardnekkig probleem. Het enige dat werkt is: kammen, en nog eens kammen. Als iedereen dit wekelijks doet, houden we de plaag onder controle. Maar dan moet wel iedereen meedoen.

GEVONDEN VOORWERPEN

Rond de kerstvakantie gaan de gevonden voorwerpen naar de kledingbak. Mist u iets, kijk dan nog even in de bak: hij zit weer helemaal vol. U vindt de bak bij de kopieermachines in de hal. Echt handig: zet de naam van uw kind ergens in de kleding, schoenen of broodtrommel. Dan kunnen we dingen terugbezorgen.

OVERBLIJFOUDERS GEZOCHT

We kunnen wel weer wat hulp gebruiken bij het overblijven. Tussen de middag spelen de kinderen een half uur buiten in drie rondes, bij elkaar dus anderhalf uur. We zoeken ouders die dan toezicht willen houden. Dat hoeft niet de hele week, maar kan ook voor een of twee dagen in de week zijn. U krijgt hiervoor een vrijwilligers vergoeding. Wilt u meedoen, meldt u dan even bij Martin Vredeveld.