nov 27

21 jan het plot, groep 8

23 jan museumbus, groep 8

LAATSTE WERKDAG TINEKE VAN BERKEL

Aanstaande donderdag werkt Tineke van Berkel voor het laatst in groep 6. Vanaf augustus heeft zij groep 6 geleid. In eerste instantie tot de herfstvakantie, in afwachting van een “vaste” leerkracht. Toen die pas per december zou kunnen beginnen, heeft Tineke besloten om langer te blijven. Het was niet haar bedoeling om zo lang aan een school verbonden te zijn. ZIj had er bewust ervoor gekozen om invaller te zijn. Tineke heeft ons door een lastige periode geholpen; wij zijn haar daar erkentelijk voor!

HOOFDLUIS

Het lijkt een ongelijke strijd: de hoofdluis wint toch. Zeker in deze tijd zijn er steeds meer hoofdluizen. We controleren op school na een vakantie (met nog een controle als er hoofdluis gevonden is.) Meestal vinden we alleen neten. En soms zien wie iets in het haar aan voor neten, maar zijn die dat niet. Dat kan gebeuren. Vinden we neten dan krijgen ouders een berichtje per mail. Vinden we luizen, dan bellen we ouders even. Luizen kun je beter meteen bestrijden.

Je kunt weinig doen om het te voorkomen. Regelmatig kammen met een speciale luizenkam is het enige dat werkt. U haalt daarmee de neten weg, de eitjes waaruit nieuwer luizen geboren worden. Soms worden luizenzakken aangeraden om de jassen in te doen: die helpen echt niet. Kammen, kammen, kammen.

SCHOEN ZETTEN EN SINTERKLAAS

Pieten uit het gevolg van Sinterklaas hebben beloofd woensdagnacht langs te komen. De kinderen uit de groepen 1-4 mogen dan hun schoen zetten. Voor de groepen 1-2 gebruiken we de gymschoenen, die zijn toch al op school. De kinderen uit groep 3 en 4 moeten woensdag zelf een schoen meebrengen.

Volgende week woensdag vieren we Sinterklaas. De kinderen uit groep 5 en hoger “helpen” de sint door een surprise en een gedicht te maken. De surprise wordt dinsdagmiddag al op school gebracht. Tussen half drie en drie uur is de school daarvoor open. Misschien kunt u een klein beetje meehelpen met het maken van de surprise of het schrijven van een gedicht. Niet te veel, want het is een feest voor kinderen en door kinderen!

Woensdagmorgen wordt de Sint met zijn medewerkers ontvangen op school. Dat gebeurt buiten, op of voor het plein. Ouders kunnen daarbij zijn. Meestal is het tegen 9.00 uur wel klaar.

In verband met sinterklaas is er woensdag 5 december geen gym. Alle kinderen beginnen op school.

KERST

Meteen na sint wordt het kerst. Op scholen zit daar maar 1 dag tussen. We hebben wel wat hulp en dingen nodig. MIsschien kunt u helpen.

We zoeken veel glazen potjes. Die zetten we op het plein met waxine lichtjes erin. Misschien wilt u alvast wat sparen? Wij verzamelen ze in de grijze mand bij de hoofdingang en bij de ingang van groep 6. We willen het plein ook “aankleden” met verlichting. Hebt u buitenverlichting, of lichtslangen die wij mogen gebruiken, graag. En we zoeken ook verlengsnoeren erbij.

Voor het kerstdiner zoeken we ober-vaders die in de klas van hun kind willen helpen uitserveren. Per groepen denken we aan twee vaders, die moeten toch te vinden zijn? U moet wel netjes in het pak!

En we zoeken ouders die willen helpen bij het opruimen. Op 5 december gaat alle Sint versiering eraf (kan al onder schooltijd). Op 6 en 7 december wordt de kerstversiering aangebracht.

Wilt bij een van de activiteiten mee helpen, reageer dan even naar algemeen@st-carolusschool.nl

OVERBLIJFOUDERS GEZOCHT

Tussen de middag houden ouders toezicht als er buiten gespeeld wordt. Op dit moment kunnen we hiervoor  wel weer wat ouders inzetten. Hebt u hiervoor belangstelling, neem dan even contact op met Martin Vredeveld. Ouders krijgen een vergoeding voor het toezicht.